До культур, що обробляються, відносяться: зернові (наприклад: пшениця, ячмінь, овес, жито, тритикале, сорго, рис), олійні культури (наприклад: соняшник, ріпак, льон, мак, коноплі, кунжут, рижій, розторопша), бобові (наприклад: горох , соєві боби, сочевиця, квасоля, нут, віка), трави (наприклад: конюшина, блакитна фацелія, люцерна, райграс, тимофіївка, костриця), а також пшениця спельта, однозерна пшениця, двозерна пшениця, гречка, просо, теф, кмин, солодка.
Компанія JK Machinery, один з найбільших чеських виробників обладнання для післязбиральної обробки сільськогосподарських культур. Компанія пропонує своїм клієнтам у багатьох країнах від індивідуальних поставок машин і до готових рішень «під ключ» для післязбиральних ліній.
Опис лінії з виробництва насіння
Приймання та очищення:
Окрема машина попереднього очищення JCM VibroMAX підходить для ліній, яким потрібна більш висока продуктивність. Машина відокремлює великі домішки та дрібні зерна за допомогою сит та повітряної аспірації. Для невеликих обсягів попереднього очищення та тонкого очищення використовується одна машина JCM VibroMAX, яка налаштовується для необхідного ступеня очищення.
Тонке очищення:
Тонкому очищенню може передувати остеломач (молотилка колосків). Для тонкого очищення використовується аспіраційне очищення на вході та виході матеріалу, а також саме очищення на ситах. В результаті виходить зерно, відсортоване за розміром (шириною та товщиною). Потім матеріал сортується на трієрі JCT по довжині, щоб відокремити половинки, колоті або круглі домішки від цілого зерна.
Фінальне сортування:
Пневматичний стіл JGT використовується для остаточного сортування матеріалу. Для забезпечення максимальної якості насіння відокремлюються із загальної маси за питомою вагою засохлі, недозрілі зерна, пошкоджені комахами та можливо залишки важких домішок.
Протруювання та упакування:
Якісне протруювання зерна забезпечує хорошу дезінфекцію та захист. Протруювач завжди включає в себе дозування матеріалу і реагент протруювання, систему нанесення, змішування і сушіння. Готове насіння зазвичай фасують у мішки.