У 32 виданні «Землероба» як тему тижня було опубліковано статтю про переробку конопель та приклади наших працюючих технологій на цю тему.
У першій частині статті згадується здатність нашої компанії «JK Machinery» адаптуватися до умов та вимог замовника. Цього року на підставі попиту ми розробили та реалізували лінію з очищення та лущення насіння конопель, наприклад, у Фінляндії, а попередні роки – у Швейцарії та Чеській Республіці.
У другій частині статті увага приділяється конкретній лінії лущення насіння конопель у Фінляндії, при цьому більш детальну інформацію надав наш керівник технічного відділу інж. Мирослав Галі. Він зазначив, що це повністю безперервна та автоматизована лінія з комп’ютерним керуванням. Тим самим тут здійснюється повний цикл від входу матеріалу до фінального продукту. Ця лінія була поставлена для компанії Trans Farm Oy, яка є одним з найбільших фінських переробників кмину. Цією лінією для конопель компанія розширила свій портфель даним перспективним продуктом.
Обробка на лінії починається з калібрування насіння, далі слідує лущення в ударному лущильнику JHI 05.02 PRO, після цього виконується очищення облущеного насіння і сепарація лушпиння на очиснику VibroMAX JCM 10133, а також фінальне очищення на концентраторі JGC 08. Загальна продуктивність лінії актуально становить 1,5 т/год, проте лінія була розрахована так, щоб можна було легко збільшити цю продуктивність.
Далі у статті описано реалізацію лінії для лущення насіння конопель у Швейцарії у 2020 році для компанії «AlpenPionier AG». Тут вимога продуктивності була нижчою і становила 1 т/год, а загалом лінія простіше через відсутність безперервності.
У Чеській Республіці в 2018 році було реалізовано лінію лущення насіння конопель для замовника «KonoPro s. r. o.» з фінальною чистотою 99,5% та продуктивністю 0,5 т/год.
Насамкінець у статті вказується, що наша компанія орієнтується не тільки на постачання обладнання або технологічних систем, але й на довгострокову співпрацю зі своїми замовниками.
Повну редакцію статті ви можете завантажити та прочитати чеською мовою у форматі PDF тут.