У випуску «Фермер у регіоні, Моравськослезький край» компанія JK Machinery, s.r.o., опублікувала статтю про фермерське господарство Ловенталя. У співпраці з фірмою Bednar FTM, компанія JK Machinery поставила лінію для очищення маку та попереднього очищення інших культур.
Ферма Пітера Ловенталя розташована на кордоні з Польщею у м.Крнові. Спочатку пан та пані Ловенталь займалися ветеринарною практикою. Пані Ловенталь успадкувала від бабусі та дідуся землі площею 37 гектарів. Згодом вони розширили угіддя до 820 гектарів. У цьому районі вирощують здебільшого озиму пшеницю, озимий ріпак, мак та цукрові буряки. Ділянки розташовані на різних висотах від 240 до 400 м та характеризуються різною якістю ґрунту. Пан Ловенталь із трьома співробітниками та його дружиною, яка відповідає за управління, керують всією роботу фермерського господарства.
Раніше пан Ловенталь продавав урожай безпосередньо з комбайна без будь-якої подальшої обробки. В даний час лінія очищення маку та інших культур використовується вже другий сезон. За рік на лінії очищається близько 200 т маку з досягненням чистоти до 99,9%. Продуктивність лінії післязбиральної обробки культур становить 50 т/год, а для очищення дрібного насіння – 1 т/год. Лінія починається з накопичувального бункера, з якого стрічковий транспортер постачає сировину на норію і далі у зерноочисну машину VibroMAX JCM 10122 з аспірацією на вході JAC 05.На виході з зерноочисної машини утворюються три фракції, потім чистий матеріал проходить повітряною аспірацією видалення легких домішок. Далі матеріал транспортується в три бункери, або при необхідності надходить на подальше очищення на повітряно-ситовий сортувальник JCR 08. Для тонкого очищення та отримання максимальної чистоти в кінці лінії розміщується пневматичний сортувальний стіл JGT 23. Лінія для маку також використовується й іншими п’ятьма фермерами з найближчого району. Машини та допоміжне обладнання для лінії постачала компанія JK Machinery, s.r.o., а монтаж лінії реалізувала фірма Bednar FTM.
Всю статтю чеською мовою можна завантажити у форматі PDF і прочитати тут.